הסכם חלוקת עזבון בין יורשים

הסכם ממון ודירת מגורים

ישנם מקרים רבים שבהם לאחד מבני הזוג במערכת היחסים ישנה דירה בבעלותו עוד טרם תקופת הנישואין. במצבים אלו, על אף שיכול בן הזוג לחשוב שהדירה תיוותר בבעלותו, לא בהכרח כך הדבר.

במצבי גירושין, יכול לפסוק בית המשפט כי במסגרת "הלכת השיתוף", לפיה אם בני הזוג חיו בדירה תקופה ארוכה ואף גידלו בה את ילדיהם, יקבל גם בן הזוג השני זכויות.

מה ניתן לעשות כדי למנוע זאת?

מדובר בסוגייה מורכבת הכוללת פרמטרים רבים הרלוונטיים להכרעה בה – האם המשכנתא שולמה באופן משותף, כמה זמן הזוג גר יחד בדירה, אילו תשלומים השביחו את הדירה ועוד.

על מנת למנוע מצבים כאלו, ניתן במסגרת הסדר של הסכם ממון לקבוע את ההסדר שמתאים לזוג לגבי הבעלות על הדירה, התשלומים עליה, על השבחתה וכו'.

כל זאת על מנת לגרום למצב שבו בני הזוג מעצבים את הסדר חלוקת הדירה במידה וייפרדו, הם ולא בית המשפט.

הסכם ממון על דירה

הסכם ממון על דירה

הסכם ממון לפני הנישואין

הסכם ממון מסוג זה הוא הנפוץ. מטרתו לקבוע את חלוקת הנכסים שנצברו לפני הנישואין ואלו שיצברו במהלך הנישואין, עוד לפני הכניסה אליהם.

במצב של חתימה על הסכם ממון שקובע מפורשות שהבעלות על הדירה נותרת אצל הבעלים המקוריים שלה, רוב הסיכויים שבית המשפט לא יתערב בהחלטה זו, דבר שרלוונטי במיוחד בזוגיות שנכנסים אליה כאשר למי מבני הזוג יש נכסים אותם הם אינם מעוניינים לשתף בפרידה.

הסכם ממון שלפני הנישואין הוא אחת הדרכים הבטוחות ביותר להשגת המטרה הזו אך לא היחידה. להסכם זה יכולים להיות מגוון שמות אך משמעותם זהה – הסכם טרום נישואין, הסכם יחסי ממון, הסכם ממון לפני החתונה וכו'. 

נציין כי הסכם ממון מוגדר למעשה בחוק ויש לקיים תנאים לחתימתו ואישורו.

מלבד בטוחה כלכלית ההסכם גם יכול להניב סוגים שונים של הטבות מס, זאת בתלות במהות הנכסים, מספר הנכסים, בתכנון לרכוש עוד נכסים משותפים וכו'.

הסכם כזה יכול גם להבטיח שאפילו אם תמכר דירה או נכס ותרכש דירת מגורים עדיין אפשר להסדיר את הזכויות של מי שתרם יותר.

במצבים שבהם החליט הזוג לדון בסוגיות הממוניות הללו, במהלך הנישואין, ניתן לקבוע גם הסכם ממון שייחתם לאחר הנישואין.

הסכם ממון שלאחר הנישואין

יכולות להיות כל מיני סיבות שמובילות זוג לחתום על הסכם ממון לאחר הנישואין. הסיבה לעניין זה לא משנה משום שמעמדו זהה לזה של הסכם ממון שלפני הנישואין ולכן מגלם את כל יתרונותיו. גם הסכם זה דן באופן חלוקת הממון ובין השאר – הדירה, במצבים של פרידה.

העניין היחיד שמעכב את המעמד המשפטי של הסכם ממון זה הוא שלעומת הסכם ממון שלפני הנישואין, הוא טעון אישור של בית משפט לענייני משפחה. ככל ששני הצדדים מסכימים על תנאי ההסכם – סביר שלא יהיה קושי לאשרו בביהמ"ש.

כאשר אחד מבני הזוג משקיע יותר מהשני, תמיד כדאי לשקול מראש האם הוא רוצה להבטיח את החלק היחסי של השקעתו ואם כן הדרך הנכונה לעשות זאת היא בהסכם ממון ורצוי שבטרם רכישת הנכס ודירת מגורים בפרט.

הסכם ממון צריך לקיים מספר דרישות חוקיות, שאם לא כן בבוא היום לא יכיר בית המשפט בהסכם שכזה.

הסכם ממון מתייחס לא רק לדירת מגורים אלא גם לזכויות אחרות כמו מקרקעין, כספים, חסכונות וכדומה.

משרד עורכי הדין שלמה לוי – מתמחים בהסכמי ממון

במידה וברצונכם לחתום על הסכם ממון על דירה – טרם ואחר הנישואין, אתם מוזמנים לפנות אל משרדנו – שלמה לוי משרד עורכי דין ונוטריון. למשרדנו ניסיון רב בניסוח הסכמי ממון וטיפול מקצועי בנושא. 

הנכם מוזמנים ליצור איתנו קשר עוד היום באמצעות הטלפון, על ידי שליחת דואר אלקטרוני או על ידי מילוי הפרטים שלכם בטופס ההתקשרות, ואנו נחזור אליכם בהקדם – פגישת יעוץ ראשונה במשרדנו ללא תשלום וללא התחייבות.