היזק ע"י כלב – עורך דין לנשיכת או תקיפת כלב
מאת מור לוי
כלב הוא אחת מחיות המחמד הנפוצות ביותר. כלבים מצויים בקרבת כל אחד ואחת מאתנו באופן יומיומי בין אם אנו נתקלים בהם ברחוב, בגינות ציבוריות או בכל מקום אחר.
על אף שהכלב ידוע כ"חברו הטוב של האדם", לעיתים רבות אנשים בוגרים ואף ילדים מוצאים עצמם מותקפים ע"י כלב.
במידה ונפגעתם כתוצאה מתקיפת כלב חשוב שתכירו את זכויותיכם
אנשים רבים אינם יודעים שהחוק במדינת ישראל מתייחס באופן ספציפי לתקיפת כלב ואף קובע כי במקרה של תקיפה תחול אחריות חמורה לתוצאות התקיפה על בעל הכלב ובמרבית המקרים הוא יהיה חייב בתשלום פיצויים למותקף.
סעיף 41א לפקודת הנזיקין קובע: "בתובענה בשל נזק לגוף שנגרם על ידי כלב, חייב בעליו של הכלב או מי שמחזיק בכלב דרך קבע לפצות את הניזוק, ואין נפקא מינה אם היתה או לא היתה התרשלות מצדו של הבעלים".
כלומר, בהתאם לחוק הבעלים של הכלב או מי שמחזיק בו בדרך קבע יהיה חייב לפצות את הניזוק בין אם היתה מצדו התרשלות שגרמה לתקיפה ובין אם לאו.
נפגעתי כתוצאה מתקיפת כלב – מה עליי לעשות?
במידה ונפגעתם כתוצאה מתקיפת כלב, ראשית נסו לתעד את כל פרטי האירוע כגון: פרטי הכלב, פרטי הבעלים או המחזיק של הכלב כולל כתובת ומס' תעודת זהות וכן את פרטי העדים לתקיפה.
במידה ובעלי הכלב לא נמצא בקרבת מקום חשוב לצלם את הכלב ולהזמין ניידת משטרה למקום על מנת שיוכלו לחקור את אירוע התקיפה ולאתר את בעלי הכלב התוקף.
לאחר מכן, עליכם לפנות בהקדם לקבלת טיפול רפואי ראשוני.
אין להמעיט בערכה של התקיפה, גם במידה שלדעתכם "הכל בסדר" והתקיפה לא גרמה לנזק משמעותי, לעיתים רבות מתגלות פגיעות קשות במועד מאוחר יותר.
לכן חשוב לפנות לבדיקה רפואית מיד לאחר התקיפה וזאת על מנת לצמצם את הנזקים שנגרמו בתקיפה באופן הטוב ביותר.
כמו כן, נסו לוודא מול בעלי הכלב האם הוא קיבל את כל החיסונים הנדרשים טרם התקיפה.
בעת הבדיקה הרפואית חשוב לציין בפני הגורם המטפל כי נפגעתם כתוצאה מתקיפת כלב.
לאחר קבלת הטיפול הרפואי חשוב לשמור על כל התיעוד הרפואי, ולהמשיך בטיפולים או הבדיקות בהתאם להוראות הרופאים המטפלים.
כיצד אקבל פיצוי?
בכדי שתוכלו לקבל את הפיצוי המירבי המגיע לכם בגין פגיעתכם כתוצאה מתקיפת הכלב, עליכם לפנות לעורך דין המתמחה בתחום תביעת נזיקין ובפרט היזק ע"י כלב.
לאחר שתמסרו לעורך הדין המטפל בפגיעתכם את מלוא הפרטים שדאגתם לתעד ביום התקיפה והתיעוד הרפואי שבידיכם, עורך הדין יוכל לפנות לבעלי הכלב או המחזיק שלו בדרישה לקבלת פיצוי, ולאחר מכן במידת הצורך אף להגיש כנגד הבעלים או המחזיק תביעה לבית המשפט.
אילו הגנות קיימות לטובת בעלי הכלב או המחזיק שלו?
למעשה, כפי שהזכרנו לעיל, בעת תקיפת כלב חלה אחריות חמורה על בעלי הכלב ובמרבית המקרים על בעל הכלב יהיה לפצות את הניזוק.
יחד עם זאת, החוק הכיר ב- 3 סיטואציות ספציפיות בהן תחול הגנה לבעלי הכלב או המחזיק בו.
הגנות אלו קבועות בסעיף 41ב לפקודת הנזיקין והן כלדקמן:
- התגרות של הניזוק בכלב;
- תקיפת הניזוק את הבעלים, את בן זוגו, הורו או ילדו;
- הסגת גבול של הניזוק במקרקעין של הבעלים.
הגנות אלו בדרך כלל יהיו היחידות אשר יעמדו לזכות בעל הכלב ובאם הנתקף לא התגרה בכלב, תקף את בעליו או בני משפחתו או הסיג גבול במקרקעין של הבעלים – הוא יהיה זכאי לפיצוי מלא.
כיצד מחושב גובה הפיצוי?
באופן כללי סכום הפיצויים לנפגעי התקיפה מורכב מארבעה ראשי נזק עיקריים והם: כאב וסבל, הפסדי השתכרות, עזרת הזולת והוצאות רפואיות.
סכום הפיצויים מחושב עפ"י ראשי נזק אלו בהתאם לפרמטרים שונים ועפ"י נזקו של כל נפגע בעקבות התאונה באופן אינדיבידואלי.
במקרים בהם מדובר על פגיעות גוף קשות אשר הותירו נכות צמיתה לנפגע יש לתמוך את התביעה גם בחוות דעת רפואית שתינתן ע"י רופא מומחה בתחום הרלוונטי לנכות.
במקרים אלו ניתן יהיה לקבל גם פיצוי עתידי בכל ראשי הנזק שנזכרו לעיל שכן מדובר על נכות צמיתה שתלווה את הנפגע משך כל ימי חייו.
בעניין זה חשוב לציין שניתן להכיר גם בפגיעה שנגרמה לנפגע בתחום הנפשי, שהיא פגיעה נפוצה ביותר כאשר מדובר בתקיפת כלב.
במידה ונפגעתם כתוצאה מתקיפת כלב, אתם מוזמנים לפנות אל משרדנו – שלמה לוי משרד עורכי דין ונוטריון.
משרדנו מתמחה בתביעות היזק ע"י כלב וניסיוננו רב השנים מאפשר לנו להעניק ללקוחותינו שירות מקצועי, לשם קבלת הפיצויים המקסימליים להם הם זכאים כתוצאה מפגיעתם.
הנכם מוזמנים לפנות אלינו עוד היום באמצעות הטלפון, על ידי שליחת דואר אלקטרוני או על ידי מילוי הפרטים שלכם בטופס ההתקשרות, ואנו נחזור אליכם בהקדם – פגישת יעוץ ראשונה במשרדנו ללא תשלום וללא התחייבות.