עורך דין תאונות דרכים
לצערנו הרב, תאונות הדרכים הפכו לתופעה שכיחה אשר פוגעת ברבים במדינתנו. בעקבות הסבירות הגבוהה שתמצאו את עצמכם או את קרוביכם היקרים נפגעים כתוצאה מתאונת דרכים, חשוב שתכירו את זכויותיכם. על פי חוק הפלת"ד (פיצויים לנפגעי תאונות דרכים) כל נהג, נוסע או הולך רגל שהיה מעורב בתאונת דרכים זכאי לקבל פיצוי בגין נזקי הגוף שנגרמו לו בעקבות תאונת הדרכים.
מה קובע חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים?
חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים לא מבדיל בין נהג שהיה אחראי לקרות התאונה לנהג שלא היה אחראי לקרות התאונה – כל המעורבים בתאונת הדרכים יהיו זכאים לקבלת פיצויים בגין נזקיהם. כלומר, לפי חוק זה, די בכך שנגרם לגופו של אדם נזק כתוצאה מתאונת דרכים בכדי שהוא יהיה זכאי לקבלת פיצויים.
חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים מגדיר תאונת דרכים באופן הבא: ”מאורע שבו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה”. ניתן להבין שמדובר בהגדרה כללית מאוד, ולכן תאונות רבות שאינן תאונת דרכים "קלאסית" של התנגשות בין שני כלי רכב, יכולות להיות מוכרות כתאונת דרכים והנפגע או הנפגעים בהן יהיו זכאים לפיצוי בהתאם לחוק הפלת"ד. כך לדוגמא גם פגיעה כתוצאה מנפילה בעת הכניסה לרכב או היציאה ממנו יכולה להיות מוכרת כתאונת דרכים. בנוסף, גם פגיעת גוף שנגרמה בעת העמסת ציוד על הרכב או בעת ביצוע "טיפול דרך" לרכב (כמו החלפת גלגל בעקבות תקר במהלך נסיעה), יכולות להיות מוכרות כתאונת דרכים והנפגעים בהן יהיו זכאים לפיצויים לפי חוק הפלת"ד. מכיוון שמדובר בחוק מורכב ורבוד סעיפים, אשר לפיו תאונות רבות יכולות להיות מוכרות כתאונות דרכים, המלצתנו היא להיעזר בשירותיו של עורך דין תאונות דרכים ולהתייעץ עמו לגבי כל פגיעת גוף שנגרמה בעקבות שימוש בכלי רכב.
כיצד לפעול במקרה של תאונת דרכים?
במקרה שאירעה תאונת דרכים, חשוב לתעד את האירוע בכל הדרכים האפשריות. רשמו את הפרטים האישיים של כל המעורבים בתאונה וכן את פרטי רכביהם לרבות מספר רישוי וחברת הביטוח ובנוסף רשמו גם את פרטיהם של העדים לתאונה, אם היו כאלה. כמו כן, נסו לצלם מספר תמונות של מקום התאונה, הרכבים, הנפגעים וכו'. במידה והייתם עדים לתאונה אך לא הייתם מעורבים בה, המלצתנו היא לפעול באותו אופן ולסייע לנפגעים בתאונה לתעדה.
במידה ומדובר בתאונת דרכים קשה בה נגרמו למעורבים פגיעות גוף שאינן מאפשרות להם לתעד את האירוע, חשוב להזמין למקום אמבולנס שידאג להעניק טיפול ראשוני לנפגעים. במרבית המקרים יחד עם האמבולנס תגיע גם ניידת משטרה, והשוטרים ידאגו לתעד את כל פרטי תאונת דרכים לרבות הנפגעים והרכבים המעורבים. לאחר התיעוד על ידי המשטרה ניתן יהיה לגשת בשלב מאוחר יותר לתחנת המשטרה על מנת לקבל אישור משטרתי עם כל פרטי הרכבים והנפגעים המעורבים.
לאחר שתיעדתם את פרטי התאונה חשוב לפנות בהקדם לקבלת טיפול רפואי ראשוני. נפגעים רבים נוטים להמעיט בערכן של פגיעותיהם בעקבות הרצון להמשיך במסלול החיים תוך מחשבה ש"הכל בסדר" אך לעיתים פגיעות גוף קשות עלולות להתגלות בשלב מאוחר יותר.
בעת קבלת הטיפול הרפואי הראשוני, חשוב לציין בפני הרופא כי מדובר בפגיעה שנגרמה בעקבות מעורבות בתאונת דרכים, ויש לוודא כי הרופא מתעד את כל התלונות של הנפגע בצורה ברורה ומלאה. לאחר קבלת הטיפול הראשוני מומלץ ליצור קשר עם עורך דין תאונות דרכים המתמחה בתחום בכדי לקבל הדרכה או המלצות בעניין המשך הטיפול והתנהלות תקינה. לאחר קבלת הטיפול הרפואי הראשוני חשוב להמשיך במעקב ולהיבדק על ידי רופא המשפחה או רופאים מומחים ככל והדבר נדרש. חשוב מאוד לשמור על סיכומי הביקורים, הטיפולים והתיעוד הרפואי שיימסר לכם, לבצע את כל ההוראות שיינתנו על ידי הרופאים המטפלים וכן לשמור קבלות עבור ההוצאות שהיה על הנפגע לשלם בעקבות פגיעתו בתאונה.
במידה וניידת משטרה לא הגיעה למקום התאונה, יש לפנות אל תחנת המשטרה בכדי להודיע על התאונה ולקבל אישור המפרט את תאריך התאונה, מקום התאונה, פרטי כלי הרכב המעורבים, פרטי הביטוח, פרטי הנהגים המעורבים ופרטי הנפגעים בתאונה.
כיצד ניתן לקבל פיצוי כתוצאה מתאונת דרכים?
בכדי שתוכלו לקבל את הפיצוי המירבי המגיע לכם בגין פגיעתכם כתוצאה מתאונת הדרכים, חשוב לפנות לעורך דין המתמחה בתחום תאונות הדרכים. לאחר שתמסרו לעורך הדין המטפל בפגיעתכם את מלוא הפרטים שאספתם מיום התאונה והתיעוד הרפואי שבידיכם, עורך הדין יוכל לפנות לחברת הביטוח המבטחת את כלי הרכב הרלוונטי בביטוח חובה בדרישה לקבלת פיצוי. לחילופין, במידה והרכב לא היה מבוטח בביטוח "חובה" נוסעי הרכב מלבד הנהג או הולכי רגל שנפגעו יהיו זכאים לפיצוי מ"קרנית", במקרה זה לעיתים גם נהג הרכב יוכל לקבל פיצויים מ"קרנית" או באמצעות תביעה על פי פקודת הנזיקין לפי נסיבות המקרה הספציפיות.
במקרים בהם מדובר בפגיעות גוף קלות יחסית ניתן לקבל פיצוי מחברת הביטוח גם ללא הגשת תביעת פיצויים לבית המשפט. אך כאשר מדובר בפגיעות גוף קשות יותר אשר במצבים רבים כוללות גם נכות לצמיתות, יש להגיש את תביעת הפיצויים לבית המשפט באמצעות עורך הדין המטפל בצירוף בקשה למינוי מומחים רפואיים, שיבחנו את נכותו הצמיתה של הנפגע.
סכום הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים מורכב מארבעה ראשי נזק עיקריים: כאב וסבל, הפסדי השתכרות, עזרת הזולת והוצאות רפואיות. סכום הפיצויים מחושב עפ"י ראשי נזק אלו בהתאם לפרמטרים שונים ועפ"י נזקו של כל נפגע בעקבות התאונה באופן אינדיבידואלי. ראו בעניין זה מאמר בנושא "תביעה תאונת דרכים – חישוב הפיצוי וקבלת פיצוי מקסימלי".
אולי יעניין אותך גם לקרוא על: פיצוי בגין תאונת דרכים קלה.
שלמה לוי משרד עורכי דין – מתמחים בתביעות תאונות דרכים ובהשגת פיצויים מקסימליים
במקרה שאכן הייתם מעורבים בתאונת דרכים, אתם מוזמנים לפנות למשרדנו – שלמה לוי משרד עורכי דין ונוטריון. משרדנו מתמחה בתאונות דרכים ונסיוננו רב השנים מאפשר לנו להעניק ללקוחותינו שירות מקצועי ולהביא לכך שהם יקבלו את מירב הפיצויים להם הם זכאים בגין תאונת הדרכים.
הנכם מוזמנים ליצור איתנו קשר עוד היום באמצעות הטלפון, על ידי שליחת דואר אלקטרוני או על ידי מילוי הפרטים שלכם בטופס ההתקשרות, ואנו נחזור אליכם בהקדם – פגישת יעוץ ראשונה במשרדנו ללא תשלום וללא התחייבות.