תביעות נזיקין נגד עיריות
מחפשים מידע על תביעת נזיקין נגד עירייה? בואו נדבר על זה – תביעות נזיקין נגד עיריות מוגשות בעקבות נזק שנגרם לנפגע כתוצאה מהתרשלות העירייה, בין אם מדובר בנזק גוף או בנזק רכוש. כך לדוגמה, אם נפלתם ונפצעתם כתוצאה ממפגע כלשהוא אשר היה מצוי בשטח ציבורי שבאחריות העירייה או הרשות המקומית – יתכן שאתם זכאים לקבלת פיצוי כספי נכבד, וזאת גם באם פגיעתכם אינה קשה.
כמו כן, דוגמא נוספת לתביעות נזיקין נגד עיריות- גם במקרים בהם ביתכם, רכבכם או כל רכוש אחר שברשותכם נפגע כתוצאה מנפילת עץ אשר היה מצוי בשטח ציבורי – יתכן שתהיו זכאים לפיצוי נכבד באמצעות הגשת תביעת נזיקין נגד עירייה.
מהם המכשולים שעשויים להיחשב כרשלנות של רשות ציבורית?
ככלל, כל מכשול או מפגע הנמצאים ברשות הרבים או בדרכם של האזרחים, עשויים להיחשב ככאלה שעצם קיומם או הימצאותם היא רשלנות מטעם העירייה ובהחליט להוביל גם לתביעות נזיקין נגד עיריות.
דוגמאות נפוצות למכשולים היכולים לגרום לנזקי גוף הם בורות, שברים משמעותיים במדרכות, משטחים לא רציפים, תאורה לקויה שגרמה לראות לקויה, ועוד.
כל המפגעים הללו עלולים בנסיבות מסוימות להוביל לנזקי גוף קשים למשתמשים במדרכה או בדרכים השונות המצויות בתחומי אחריות העירייה. רשלנות העירייה עשויה לנבוע הן מעצם יצירת המפגע המסוים, והן מכך שלא תיקנה או הסירה מפגע מסוים או אף אם העירייה לא קיימה את הפיקוח הנאות לשם גילוי מפגעים שכאלה. במקרים רבים נפגע שנגרם לו נזק בעקבות התרשלות העירייה יהיה זכאי לפיצוי במסגרת תביעת נזיקין נגד העירייה
מה עושים לאחר הפגיעה?
- ראשית, באם המצב מאפשר זאת, יש לצלם את מקום התרחשות האירוע – עדיף לצלם את המקום מיד לאחר הפגיעה, אולם באם מדובר בפגיעה קשה ניתן לחזור ולצלם את המקום לאחר קבלת טיפול רפואי.
- יש להקפיד לצלם את זירת האירוע מזוויות שונות, לדאוג לכך שניתן יהיה לראות את המפגע באופן ברור, ובכך למנוע ניסיונות שונים להפריך את טיעונכם.
- רשמו בפניכם את כל הפרטים הרלוונטיים לאירוע כמו יום, שעה, מקום וכו'.
- ככל וישנם עדים להתרחשות אותה התאונה – יש לרשום את פרטיהם על מנת שתוכלו ליצור עמם קשר בהמשך, לעדותם יכול להיות משקל מכריע בהוכחת תביעתכם.
- לאחר מכן יש לגשת לקבלת טיפול רפואי ראשוני, בעת הבדיקה חשוב לציין בפני הגורם הרפואי כיצד נפגעתם ולהמשיך בטיפול הרפואי בהתאם להוראות הרופאים.
- לאחר הבדיקות והטיפולים הרפואיים השונים, מומלץ לפנות בהקדם האפשרי לעורך דין המומחה בתביעות הקשורות לרשויות ועיריות. עו"ד לתביעות נגד עירייה בעל ניסיון, ידע אילו מסמכים יש לאסוף, לחשוף את כשלי העירייה, להפנותכם למומחה רפואי מתאים ועוד.
- במקרים בהם הנזק הרפואי התגבש ואתם מבחינים כי טרם חזרתם לתפקוד מלא כפי שהיה לפני התאונה – יתכן ואתם סובלים מנכות צמיתה. במקרים אלו עורך הדין יוכל להפנותכם לגורם רפואי מקצועי שיוכל לתת לכם חוות דעת רפואית. חוות הדעת הרפואית תעסוק בנזק שנגרם לכם בעקבות הפציעה ובקשר שבין פציעתכם בתאונה לנכות הצמיתה שנותרה לכם. לחוות דעת זו יש משמעות רבה והיא עשויה לסייע לכם רבות בתהליך תביעות נזיקין נגד עיריות. כך בעזרת הליווי של עורך הדין המתמחה בתביעות נגד עיריות ניתן למקסם את סיכויי הצלחת התביעה ולהביא לכך שהנפגע יזכה לקבל את הפיצויים המרביים המגיעים לו בעקבות התרשלות העירייה.
איך מוכיחים את התביעה?
על מנת להוכיח את התביעה יש להוכיח את אחריות העירייה לאירוע וכן את הנזק הרפואי. על מנת להוכיח את אחריות העירייה יהיה על הנפגע לתאר כיצד נפגע בתאונה ולהביא את כל ההוכחות המתאימות לכך, עורך הדין ילווה את הנפגע בהליך זה ובכך יוכל להוכיח את התרשלות העירייה.
על מנת להוכיח את הנזק שנגרם, יהיה על הנפגע להגיש את כל החומר הרפואי שנמצא בידו לרבות חוות הדעת רפואית מטעם רופא מומחה שתקבע את נכותו הצמיתה והזמנית של הנפגע בעקבות התאונה.
בנוסף, במקרים בהם הנפגע מבוטח גם בביטוח תאונות אישיות, הנפגע יוכל לתבוע את חברת הביטוח בגין נכותו במקביל.
האם ניתן לתבוע את העירייה גם על נזקי רכוש?
כפי שציינו לעיל, ניתן לתבוע את העירייה גם באם רכושכם נפגע כתוצאה מרשלנותה. כך למשל, באם אדם נסע ברכבו בכביש בו היתה מהמורה רצינית שגרמה לרכבו נזק – הוא יוכל לתבוע את העירייה על נזק זה.
דוגמה נוספת למקרה אפשרי היא קריסת עץ על רכב בעקבות התרשלות העירייה בתחזוקת העץ.
במקרים אלו יתכן ויהיה כדאי לאותו אדם לתבוע דווקא את העירייה ולא את הביטוח המקיף של רכבו, שכן כך הוא יהיה פטור מתשלום ההשתתפות עצמית, יוכל לשמור על עבר ביטוחי "נקי" ולהימנע מעלייה בפרמיית הביטוח.
מהו הפיצוי אותו עתיד לקבל הנפגע?
גובה הפיצוי מושפע בעיקר מגיל הנפגע ומגובה הנכות שנקבעה לו. סכום הפיצוי מורכב מארבעה ראשי נזק עיקריים שבהם: הפסדי השתכרות, כאב וסבל, הוצאות רפואיות ועזרת הזולת. ככל שהנפגע צעיר יותר, כך בדרך כלל הפיצוי שיקבל יהיה גבוה יותר ולהפך.
בנוסף, חשוב לדעת כי ניתן לתבוע את העירייה גם אם לא נגרמה לכם נכות לצמיתות. כך באם מדובר בפגיעה שהסבה לכם כאב וסבל רב ואף גרמה לכם להפסדי השתכרות והוצאות, אך לא הותירה נכות או נזק לצמיתות ניתן לתבוע את העירייה. כלומר, לא חייבת להיגרם לכם נכות רצינית בכדי שתוכלו לתבוע את העירייה על הנזק שנגרם לכם.
במידה ונגרם לכם או לרכושכם נזק כתוצאה ממפגע שהעירייה אחראית עליו, אתם מוזמנים לפנות אל משרדנו לקבלת ליווי מקצועי. ניסיוננו רב השנים בתחום מאפשר לנו להעניק ללקוחותינו שירות מקצועי לשם קבלת הפיצוי המקסימלי עם תביעות נזיקין נגד עירייה.
הנכם מוזמנים לפנות למשרדנו עוד היום באמצעות הטלפון, על ידי שליחת דואר אלקטרוני או על ידי מילוי הפרטים שלכם בטופס ההתקשרות בעמוד יצירת קשר ואנו נחזור אליכם בהקדם – פגישת יעוץ ראשונה במשרדנו ללא תשלום וללא התחייבות.
עוד יכול לעניין אתכם: