תאונה בדרך לעבודה

תאונה בדרך לעבודה

עו"ד לתאונה בדרך לעבודה

תאונה בדרך לעבודה

תאונת עבודה נחשבת לתאונת עבודה אם היא התרחשה במהלך העבודה עצמה או אם מדובר בתאונה בדרך לעבודה / בדרך חזרה מהעבודה הביתה.

במקרה שאכן אירעה תאונה שלא בשטח של מקום העבודה, עשויה לעלות שאלה בנוגע לזכויותיו של הנפגע מהביטוח הלאומי. 

לפי חוק הביטוח הלאומי, פגיעה בעבודה הינה מחלת מקצוע או תאונה שהתרחשה תוך כדי ובעקבות העבודה. במילים אחרות: ע"מ שהביטוח הלאומי יכיר בנזק שנגרם לעובד, צריך העובד להציג הוכחות לכך שהתאונה התרחשה במהלך שעות העבודה.

כמו כן, על העובד להוכיח שישנו קשר סיבתי בין הנזק והתאונה.

ההגדרה של הביטוח הלאומי עשויה להקשות מאוד על הנפגע, זאת משום שהיא מאוד רחבה. במקרים בהם אין לנפגע הוכחות לכך שישנו קשר סיבתי בין הנזק והתאונה ושהתאונה התרחשה במסגרת שעות העבודה, הביטוח הלאומי לא יכיר בנזקים שנגרמו לו. 

מקרים בהם הפגיעה נחשבת לתאונת עבודה

לצד ההגדרה הרחבה של הביטוח הלאומי, קובע החוק כי ישנם מקרים בהם הפגיעה נחשבת לתאונת עבודה.

במידה ואחד מאלו מתקיימים והביטוח הלאומי אינו מסכים עם הנפגע, יהיה עליו להוכיח שהצדק עמו.

הביטוח הלאומי מכיר בתאונה כתאונת עבודה במקרים בהם הפגיעה התרחשה במסגרת אירוע אותו אירגן מקום העובדה, במקרה שהעובד נפגע בזמן שהוא יצא לאכול ארוחת צהרים לאחר קבלת אישור מהמעסיק (ההפסקה אינה ארוכה יותר מ-3 שעות והעובד סעד ליד מקום העבודה, בהתאם לחוק).

כמו כן, יכיר הביטוח הלאומי במצב שבו העובד נפגע מחפץ במקום העבודה, גם אם אותו חפץ אינו מיועד לעבודה. 

הביטוח הלאומי גם יכיר במקרה של תאונה בדרך לעבודה או בדרך חזרה מהעבודה.

לצד קביעה זו קובע הביטוח הלאומי שבמקרה שהעובד סטה מהדרך בדרך לעבודה או בחזרה מהעבודה בצורה משמעותית ("סטייה של ממש"), כאשר לא היה קשר בין הסטייה ובין תפקידו של העובד, הפגיעה לא תחשב כתאונת עבודה. 

בניגוד לכך, אם העובד סטה מהדרך בצורה משמעותית כדי לקחת את ילדו למעון ילדים או לגן או כדי לקיים מצוות תפילת בוקר, המקרים ייחשבו כתאונת עבודה.

במידה שהעובד נפגע בתאונת דרכים בדרך לעבודה או בדרכו חזרה מהעבודה, הוא יהיה זכאי לקבל פיצוי לפי חוק הפיצויים לפגעי תאונות דרכים.

הפיצוי יינתן ממבטח החובה ברכב. יחד עם זאת, נסיבות התאונה עשויות לזכות את העובד בהכרתו של הביטוח הלאומי.

קראו עוד על עו"ד תאונות דרכים

יש לציין כי במקרה זה לא יקבל העובד פיצוי כפול. האחריות העליונה למתן הפיצוי מוטלת על מבטח החובה כאשר המבטח יכול לקזז את הסכום שהעובד קיבל או יקבל מהביטוח הלאומי.

במקרים מסוימים עלול העובד להגיע למצב שבו הוא לא מקבל פיצוי ממבטח החובה, שכן הפיצוי אותו הוא זכאי לקבל בהתאם לנזקים שהוכיח, "נבלעים" בתגמולי הביטוח הלאומי.

בכדי למצות את זכויותיכם – מומלץ מאוד לפנות אל עו"ד לתאונה בדרך לעבודה מנוסה בתחום, לקבלת סיוע משפטי.

עו"ד לתאונה בדרך לעבודה מכיר את החוקים ודרך ההתנהלות מול הביטוח הלאומי ויידע כיצד להתנהל בכל תרחיש של תאונה בדרך לעבודה.

במידה שנפגעתם בתאונה בדרך לעבודה, אתם מוזמנים לפנות למשרדנו – שלמה לוי – משרד עורכי דין ונוטריון. במסגרת שירותינו נדאג לכך שזכויותיכם יתממשו.

0 תגובות

השאירו תגובה

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

כתיבת תגובה