תביעה בגין תאונת אופנוע
מאת מור לוי
לצערנו הרב, תאונות אופנוע ושאר תאונות הדרכים הפכו לתופעה שכיחה אשר פוגעת ברבים במדינתנו, כאשר תאונת אופנוע נחשבת לבין התאונות הנפוצות והקטלניות ביותר.
נפגעי תאונות הדרכים הסובלים מפגיעות הגוף הקשות ביותר יהיו בדרך כלל רוכבי אופנוע או קטנוע.
כאשר רוכב אופנוע או קטנוע מוצא את עצמו מעורב בתאונת דרכים הוא חשוף לפגיעות גוף ופציעות קשות ביותר, שכן בשונה מתאונות המתרחשות ברכב, אין לרוכב האופנוע או הקטנוע הגנה חיצונית למעט הקסדה או ציוד הרכיבה איתם רכב. אבל באמצעות תביעה על תאונת אופנוע, ניתן לדרוש פיצויים.
נפגעתם כתוצאה מתאונת קטנוע או תאונת אופנוע – חשוב שתכירו את זכויותיכם
עפ"י חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים ובינהם כמובן תאונות אופנוע, כל נהג, רוכב אופנוע או קטנוע, נוסע, מורכב או הולך רגל שהיה מעורב בתאונת דרכים זכאי לקבלת פיצוי בגין הנזקים שנגרמו לו בעקבות התאונה.
לפי חוק זה של תביעות תאונות אופנוע, די בכך שנגרם לגופו של אדם נזק כתוצאה מתאונת דרכים כדי שהוא יהיה זכאי לפיצויים.
יש לזכור כי החוק אינו מבדיל בין נהג שהיה אחראי לקרות התאונה לנהג שלא היה אחראי לקרות התאונה – כל המעורבים בתאונת הדרכים יהיו זכאים לקבלת פיצויים בגין נזקיהם.
נפגעתי כתוצאה מתאונה עצמית עם אופנוע או קטנוע – אני זכאי לקבל פיצויים?
כאשר מדובר על תאונה עם אופנוע חלק ניכר מרוכבי האופנועים או הקטנועים אינם יודעים שהם יכולים להיות זכאים לפיצויים עפ"י חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, גם במקרים בהם מדובר בתאונה עצמית.
כך לדוגמא, רוכב אופנוע או קטנוע שהחליק במהלך נסיעתו ונפגע יהיה זכאי לפיצויים גם אם אין רכב מעורב בתאונה.
דוגמא נוספת לתאונה עצמית יכולה להיות כוויה שנגמרה לרוכב האופנוע או הקטנוע כתוצאה ממגע עם צינור המפלט.
על כן, חשוב להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתאונות דרכים וספציפית בתאונות אופנוע לאחר כל פגיעה שנגרמה לכם או לקרוביכם כתוצאה מרכיבה על אופנוע או קטנוע בכדי שתוכלו להכיר ולמצות את מלוא זכויותיו.
באילו מקרים רוכב אופנוע או קטנוע שנפגע בתאונת דרכים לא יהיה זכאי לפיצויים?
למעשה, בכדי שרוכב בתאונת אופנוע או תאונת קטנוע יהיה זכאי לקבלת פיצויים עפ"י חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, כל שעליו לעשות הוא לרכב בהתאם להוראות החוק, כלומר: להחזיק ברשיון נהיגה תקף לאופנוע או לקטנוע, לרכב על אופנוע בעל רשיון רכב בתוקף, וכן התנאי החשוב ביותר – לוודא שהאופנוע או הקטנוע מבוטח בביטוח חובה.
במקרים בהם אחד מהתנאים לעיל לא התקיים, ובעיקר כאשר האופנוע או הקטנוע המעורבים בתאונה לא היו מבוטחים בביטוח חובה, יתכן שהרוכב לא יהיה זכאי לפיצויים או שדרכו לקבלת הפיצויים תהיה מורכבת יותר וסבוכה יותר.
לכן, חשוב להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתאונות דרכים גם אם נדמה לכם שלא תהיו זכאים לקבלת פיצויים, זאת ע"מ שעורך הדין יוכל לבחון את התאונה ולייעץ לכם כיצד ניתן למצות את זכויותיכם.
נפגעתי כתוצאה מתאונת אופנוע או קטנוע – מה עליי לעשות?
ראשית, במידה ונפגעתם כתוצאה מתאונת אופנוע או תאונת קטנוע, עליכם לנסות ולתעד את כל פרטי האירוע.
ככל ומתאפשר לכם, נסו לשמור את כל פרטי הרכבים המעורבים בתאונה לרבות: מספרי הרישוי, פרטי הנהגים המעורבים, פרטי עדי הראיה וכו'.
ככל ואין באפשרותכם לעשות כן, דאגו שאמבולנס יגיע למקום התאונה על מנת שתוכלו לקבל טיפול רפואי ראשוני.
במרבית המקרים יחד עם האמבולנס יגיעו גם שוטרים שידאגו לקבל את כל הפרטים הנדרשים מהמעורבים באירוע, ולאחר שתתאוששו במעט מפגיעתכם תוכלו לגשת לתחנת המשטרה ע"מ לקבל אישור עם פרטי הרכבים המעורבים.
שנית, פנו בהקדם לבדיקה רפואית ולקבלת טיפול רפואי ראשוני.
נפגעים רבים נוטים להמעיט בערכה של פגיעתם מיד לאחר התרחשותה תוך מחשבה שמכאוביהם יחלפו במהרה, אך במקרים רבים פגיעות קשות עלולות להתגלות במועד מאוחר יותר, לכן חשוב לפנות לבדיקה רפואית ולקבלת טיפול רפואי ראשוני מיד לאחר התאונה.
בעת הבדיקה חשוב לציין בפני הגורם המטפל כי נפגעתם בתאונת קטנוע או אופנוע. לאחר קבלת הטיפול הרפואי חשוב לשמור על כל התיעוד הרפואי, ולהמשיך בטיפולים או הבדיקות בהתאם להוראות הרופא המטפל.
כיצד אקבל פיצוי?
בכדי שתוכלו לקבל את הפיצוי המירבי המגיע לכם בגין פגיעתכם כתוצאה מתאונת האופנוע או הקטנוע, עליכם לפנות לעורך דין המתמחה בתחום תאונות הדרכים.
לאחר שתמסרו לעורך הדין המטפל בפגיעתכם את מלוא הפרטים שאספתם מיום התאונה והתיעוד הרפואי שבידיכם, עורך הדין יוכל לפנות לחברת הביטוח המבטחת בביטוח חובה את האופנוע או הקטנוע עליו רכבתם בדרישה לקבלת פיצוי.
במקרים בהם מדובר בפגיעות גוף קלות יחסית ניתן לקבל פיצוי מחברת הביטוח של האופנוע או הקטנוע גם ללא הגשת תביעה בגין תאונת אופנוע לפיצויים בביהמ"ש, אך כאשר מדובר בפגיעות גוף קשות יותר אשר במצבים רבים כוללות גם נכות לצמיתות, יש להגיש את תביעת הפיצויים לביהמ"ש באמצעות עורך הדין המטפל בצירוף בקשה למינוי מומחים רפואיים, שיבחנו את נכותו הצמיתה של הנפגע.
סכום הפיצויים בתביעת תאונת דרכים לנפגעי התאונה מורכב מארבעה ראשי נזק עיקריים: כאב וסבל, הפסדי השתכרות, עזרת הזולת והוצאות רפואיות.
סכום הפיצויים מחושב עפ"י ראשי נזק אלו בהתאם לפרמטרים שונים ועפ"י נזקו של כל נפגע בעקבות התאונה באופן אינדיבידואלי.
במקרה שהייתם מעורבים בתאונת אופנוע או תאונת קטנוע, אתם מוזמנים לפנות למשרדנו להתייעצות עם עו"ד לתאונות דרכים.
משרדנו מתמחה בתאונות דרכים וניסיוננו רב השנים מאפשר לנו להעניק ללקוחותינו שירות מקצועי, לשם קבלת הפיצויים המקסימליים להם הם זכאים כתוצאה מפגיעתם.
הנכם מוזמנים לפנות אלינו עוד היום באמצעות הטלפון, על ידי שליחת דואר אלקטרוני או על ידי מילוי הפרטים שלכם בטופס ההתקשרות, ואנו נחזור אליכם בהקדם – פגישת יעוץ ראשונה במשרדנו עם שלמה לוי משרד עורכי דין ונוטריון ללא תשלום וללא התחייבות.
נושאים נוספים לקריאה: